Bemutatkozó Órára, szakkörre
"Boldog ember az (…) ki az Úr törvényében gyönyörködik,
s az ő törvényeiről elmélkedik éjjel-nappal."
(Zsolt 1, 1-2)

Kedves Látogató!

Kis Tamás vagyok, a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ matematika-fizika szakos tanára. – Engedd meg, hogy röviden bemutatkozzam, és ismertessem a honlap céljait.

1997-ben végeztem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Ettől kezdve dolgozom az Eötvösben. Hálás szívvel gondolok egykori tanáraimra, akiket követve ezt a pályát választottam: Kovács Ferenc, a Forgó- illetve a Kolláth házaspár, Tófalusi Péter, Erdész tanár úr és Svoóbné tanárnő példája nyomán igyekszem szolgálni a felnövekvő generációkat. Nagyszerű hivatás ez, hiszen a szülők a legféltettebb kincseiket bízzák ránk: a gyermekeiket.

2004-ben szakvizsgáztam fizikából. 2016-ban tettem "Pedagógus II" minősítő vizsgát, 2019-ben pedig "fejlesztő-innovátor mesterpedagógus" lettem.

A megszokott tanítási feladatok mellett tehetséggondozással, valamint tananyag- és eszközfejlesztéssel foglalkozom. 2020 óta tagja vagyok a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaverseny versenybizottságának, de a Középiskolai Matematikai- és Fizikai Lapokban is kitűzték már néhány feladatomat.
A kisfiz.hu-t a mesterprogramom részeként hoztam létre. Itt kap helyet a Földi János természettudományi verseny dokumentációja.

A honlapon szeretném bemutatni az általam fejlesztett eszközöket, tananyagokat, hogy ezzel segítsem a kollégáim tevékenységét. Igyekszem ötleteket, témákat adni a tanórákhoz, szakköri foglalkozásokhoz. A folyamatosan fejlesztett digitális tananyaggal az atomfizika rejtelmeire, szépségeire kívánom felhívni a tanulók figyelmét.

A kisfiz.hu alapvető célja a természettudományok, ezen belül is elsősorban a fizika népszerűsítése. Remélem, minél több fiatalt ösztönzök kísérletezésre, tanulásra és gondolkodásra.


Jó szórakozást!
A Fizikai Szemlében megjelent írásaim:A munkám elismeréseként kapott díjak:A honlappal kapcsolatos visszajelzéseket a kisfizika@gmail.com címen várom.