Bemutatkozó Órára, szakkörre

X. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY 3-8. ÉVFOLYAMOS TANULÓK SZÁMÁRA


A verseny állása a levelezős fordulók zárása után - letöltés

A döntőbe jutott tanulók meghívóját hamarosan megjelentetjük a honlapon, illetve eljuttatjuk az érintett iskoláknak.

Verseny állása - letöltés
frissítve: 2023. február 9.

3. forduló - letöltés
beküldési határidő: 2023. március 3.
FIGYELEM! A 3. forduló 11. feladatában, a keresztrejtvény 6. sorában a kiemelt betű helyesen: T. A fő oszlopban keresett név 6. betűje azonban: D. Elnézést kérek a kellemetlenségért!

2. forduló - letöltés
beküldési határidő: 2023. január 13.

1. forduló - letöltés
beküldési határidő: 2022. november 11.

Nevezési lap - letöltés

VERSENYKIÍRÁS

Az Eötvös József Református Oktatási Központ a 2022/23-as tanévben is meghirdeti a Földi János természettudományi versenyt három korcsoportban (3-4., 5-6. és 7-8. évfolyam). - A versenyre nem református fenntartójú iskolák tanulói is nevezhetnek.

Legfőbb célunk, hogy közelebb hozzuk a gyerekeket a teremtett világhoz, s ezzel az élménnyel együtt megszerettessük velük a természettudományokat.

A megmérettetés három levelezős fordulóból és egy helyi döntőből áll. A levelezős fordulókban a matematikai és természetismereti feladatok megoldásához önálló kutatómunkára, eszközkészítésre, mérésekre és természeti megfigyelésekre lesz szükség. A matematikai problémáknál elsősorban nem egyenlettel történő megoldást várunk el az alsóbb évfolyamos gyermekektől, hanem megfelelő magyarázattal kiegészített próbálgatást, logikailag helyes gondolatmenetet. A döntőbe a három korcsoport 6-6 legjobb feladatmegoldója kap meghívást a 3 levelezős forduló összesített eredménye alapján. A döntő írásbeli és szóbeli részből áll.

Nevezési díj nincs.

A nevezés az első levelezős forduló beküldésekor a csatolt nevezési lap kitöltésével történik. A fordulók megoldásainak beküldési határidejét a feladatsorok tartalmazzák. A feladatok megoldását külön lapon kell elkészíteni. Minden lapon fel kell tüntetni a feladat sorszáma mellett a versenyző nevét, évfolyamát és iskoláját.

FONTOS! Az újabb fordulók feladatait - és minden egyéb üzenetet – csak a verseny honlapján (www.kisfiz.hu) jelentetjük meg.

A megoldásokat digitalizálva, a verseny e-mail címére várjuk: foldi.verseny@gmail.com
(kérjük, hogy az elektronikus levél tárgyában jelenjen meg a tanuló neve és korcsoportja is).
A döntő várható időpontja:
2023. május 27. (szombat) 10:30 - 15:00
Támogatóinknak köszönhetően ismét nagyon komoly jutalmak várnak a legjobb versenyzőkre.

Versenyfelelős:
Kis Tamás
foldi.verseny@gmail.com
06-20-2983017

Várjuk jelentkezésüket! – Áldás, békesség!