Bemutatkozó Órára, szakkörre

X. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY 3-8. ÉVFOLYAMOS TANULÓK SZÁMÁRA


Beszámoló a X. Földi János országos természettudományi versenyről

Az Eötvös József Református Oktatási Központ által meghirdetett X. Földi János természettudományi versenyre 13 iskola 48 tanulója nevezett az ország minden részéből, illetve Felvidékről is. - A levelezős fordulókban a gyerekeknek készíteniük kellett távolságmérésre alkalmas etalont, és kartonból kivágott betűket is egyensúlyozhattak. A matematika feladatok megoldása során ismét találkozhattak Newtonnal, a lelkész macskájával és Paszkálkával, a templom egerével.A diákok megismerhették a Hevesi Helytörténeti Múzeum kenyérkészítésre szolgáló kiállítási tárgyait, de Mór városának természeti értékeiről is tanulhattak.

A 12 írásbeli feladat javítását követően kialakult a helyi döntőbe jutottak névsora. A beküldött megoldások alapján a három korcsoportból összesen 22 diákot hívtunk meg a május 27-i döntőre, melyet a természettudományi munkaközösség szervezett. – Az írásbeli forduló 4-4 feladat megoldásából állt. A szóbeli rész témája Magyarország erdeinek élővilága volt.

A kitűnő ebéd elfogyasztása után a tanulók Nagy Andrea tanárnő és Lénárt Zsolt tanár úr interaktív, informatikai előadásán vettek részt. Nagy sikert aratott a Rubik-kockát kirakó LEGO robot. A verseny izgalmait hátrahagyva próbálgatták a gyerekek a programozás és a folyamattervezés alapjait. A téma kapcsán megismerkedtek az életkoruknak megfelelő, legmodernebb programokkal.

Az eredményhirdetésen a versenyzők teljesítményét Csikós Tiborné munkaközösség-vezető és Ballagó János tanár úr értékelte. A verseny támogatóinak, az Equilor Befektetési Zrt.-nek és a HevesTherm Kft.-nek köszönhetően értékes jutalomkönyvek sora várt a tanulókra. A díjakat az utóbbi cég vezetője, Pölyhe István úr adta át a gyerekeknek.

Reméljük, hogy versenyünkkel sikerült gyarapítani a fiatalok ismereteit, népszerűsítve ezzel a természettudományokat.

A verseny végeredménye - letöltésA X. Földi versenyen készült fotók: FOTÓK